Låna till bröllop

Det finns de som aldrig hade lånat pengar till sitt bröllop men för många så är det inget konstigt med att låna pengar till en av livets viktigaste dagar. Precis som att man kan låna till en bil eller båt så kan man låna till bröllop med skillnaden att bröllopet pågår under en dag och en natt medan bilen och båten förhoppningsvis håller lite längre än så. Men det är inte helt korrekt att jämföra bröllopet med saker för bröllopsdagen är så mycket mer och något som man faktiskt kan vilja investera lite extra i, det här är ju förhoppningsvis början av resten av livet tillsammans. Sedan så måste man ju inte låna hela summan. Man kan ju spara in en stor del, kanske få lite hjälp från familj och släkt och så bara låna den lilla del som blir kvar. I sådant fall så kan man använda sig av ett snabblån där man inte behöver förklara vad man ska ha pengarna till.

Låna till bröllop

Visst kan det vara en bra idé med pengar på kredit till bröllopet. Många har ju så många utgifter att det blir svårt att spara in hela summan för ett bröllop som kan kosta tiotusentals kronor. Lånet kommer ju att komma med ränta vilket innebär att bröllopet blir dyrare än då man hade sparat pengarna till det, men man ska inte bortse ifrån att lånet gör det möjligt att slå slag i saken och gifta sig då man faktiskt vill och inte några år senare för att ekonomin inte tillåter. Sedan kan man ju se varje avbetalning som en påminnelse om de kärlekslöften som man utbytte under bröllopsceremonin.

Vad ska pengarna gå till? 
När man ska gifta sig så uppstår det en massa olika utgifter. Det är inte bara själva festen som kommer att kosta. Annat som man behöver pengar till är:

  • Bröllopskläder
  • Ringar med eller utan diamanter
  • Fotograf
  • Underhållning
  • Vigselförrättare
  • Eventuell bröllopsresa

bröllopsresa

Fest och middag kommer att kosta i enlighet med det antal gäster som man bjuder och här kanske man också vill ordna med övernattning på hotell. I och med att det i Sverige inte är så att gästerna måste komma med en slant så kan man inte räkna med att man får igen det som man investerar i festen. Givetvis så bestämmer man själv hur extravagant man vill vara och kanske så finns det föräldrar som kan tänka sig att stå för en del av kostnaderna. Det kan vara bra att göra upp en lista med kostnader och sedan se vad man kan klara sig utan och vad som man måste ha med. Det här gör att man får en bra bild av hur mycket man egentligen behöver låna.

Vilket lån ska man ta?

När det rör pengar till ett bröllop så får man ta ett privatlån som är utan säkerhet. Det här är ett lån som man inte behöver motivera men det kommer förstås att utföras en kreditupplysning där långivaren säkrar sig om att man har den återbetalningsförmåga som krävs för beloppet. Det man ska tänka på är att inte låta en massa olika kreditgivare ta upplysning såvida det inte är ett lån utan UC. När upplysningen tas från UC så registreras den också med UC och då syns den för alla andra efterföljande upplysningar vilket inte är bra för ens kreditvärdighet. Man kan absolut ta ett sms lån om man vill låna pengar direkt eller är ute efter ett lån med betalningsanmärkning. Så länge som man är medveten om att det kostar mer att låna pengar snabbt så är det inga problem med detta. Ett snabblån har många fördelar och tack vare konkurrensen mellan de olika långivarna så kan man få bra villkor. Räntan kommer att bli hög men man kan till exempel slippa avgift för att lägga upp lånet och så kan man få lite längre återbetalningstid än den månad som är standard för den här typen av blancolån.