Låna till bil

När man behöver en bil så kan det vara så att man upplever att det är viktigt med en nyare modell för att man på så vis kan spara på bensin och också få en högre komfort och säkerhet. Om man vill låna till bil så får man räkna med att man aldrig får igen pengarna då en bil till skillnad från en bostad garanterat förlorar sitt ursprungliga värde. När man köper en bil så investerar man i livskvalitet och då kanske man tycker att det är värt att lägga lite mer pengar på fordonet även om man aldrig får igen sina slantar.

Låna till bil

Om man kan köpa en bil utan lån så är det förstås väldigt bra men det är också mycket vanligt att man tar ett lån för att på så vis få råd med en nyare och bättre modell. Här kan det vara klokt att ta en titt på recensioner av bilen för att säkra sig om att göra ett bra köp så att lånet verkligen blir väl värt. Med en bil så är det ju inte bara avbetalningar och ränta på billånet som kommer att kosta, om man får problem med många reparationer så kan det hela bli en dyr historia. Det kan alltså vara klokt att undersöka olika bilmodeller och deras hållbarhet innan man slår till och tecknar ett billån.

lånatillenbil

Snabblån för bil

När det är viktigt att få tag i pengarna till bilen snabbt så kan man använda sig av snabblån eller sms lån som de också kallas för. Det här är för det mesta mindre summor pengar som man kan få samma dag som man ansöker om lånet. Sedan så ska man betala tillbaka snabbt, ofta inom en månads tid, och dessutom så brukar man få en högre ränta. Om det billån som man behöver inte är så stort så kan det fungera fint med ett snabblån men för större summor så är det viktigt att man får bra ränta.

Jämför lån

Det fina med macrolån är att man kan få dessa online. Det här gör det möjligt att undersöka och jämföra olika långivare på ett smidigt sätt. Vill man låna pengar snabbt så ska man inte hoppa över det där med att jämföra kreditgivare. Det kan vara så att man får mycket bättre villkor om man bara tar reda på saker som ränta, avgifter och annat som kan skilja sig en hel del mellan olika kreditgivare. Om det rör sig om ett mycket litet lån så kan man till och med få lån med betalningsanmärkning vilket kan komma som en räddning om den vanliga banken säger blankt nej. Innan man får låna till bil så kommer kreditgivaren att ta en titt på hur man kan klara av att låna på kredit genom att utföra en kreditupplysning. I den här upplysningen så framgår det om man har ekonomin som krävs för att få lånet. Man ska dock inte ansöka om lån hos olika långivare samtidigt som alla gör kreditupplysningar eftersom detta registreras och kan leda till att man inte upplevs som kreditvärdig på grund av så många försök till lån.

Låna till sommardäck

Ska man låna pengar till sommardäck och snygga aluminiumfälgar? Tja, vi vet alla att det sällan är en god affär att låna pengar. Många affärer erbjuder idag att dela upp betalningen utan att det kostar något mer. Det är i så fall ett bättre sätt att finansiera hjulen till din bil. Systemet med att dela upp betalningen har länge funnits i däckbranschen och på däckverkstäder och även om du köper däck online.

Billiga däck och dyra fälgar eller tvärt om?
Om du vill att din bil ska se bra ut men ändå inte har obegränsat med pengar så är det ur säkerhetssynpunkt smart att välja bra däck och något billigare fälgar. Du kan idag hitta fälgar som är snygga till vettiga pengar. Men att köpa de billigaste däcken man kan hitta är sällan en god affär. Ofta slits de fortare eller blir hårda efter någon säsong. Billiga däck kan vara en dålig totalekonomisk affär. Och man måste inte ha 19″ eller 20″ hjul. Det räcker gott med något mindre. Sedan är det så klart en prioritering vad man vill lägga sina pengar på, men större hjul blir inte säkrare per automatik.

Så, när det börjar spritta i vårkänslorna och du börjar tänka på om sommardäcken håller en säsong till så ställ dig frågan om du måste köpa det billigaste däcken eller om det är bättre att gå ner något i storlek, köpa lite billigare fälgar och satsa på bra sommardäck istället.

Köpa billiga sommardäck och aluminiumfälgar