Låna till fritidshus

Ett fritidshus eller sommarstuga kan ju vara rätt likt en helt vanlig villa. Trots detta så ser fritidhuslån inte ut som vanliga bolån. Man brukar till exempel inte kunna få ett lika stort bottenlån som man kan få för en fast bostad då man vill låna till fritidshus, men om man har en bra bank eller finner en bra kreditgivare så kan man ändå få väldigt bra villkor så att man klarar av lånet, och det på ett bra sätt. Det man vill se är förstås en så låg ränta som möjligt och så minimalt med avgift för varje avbetalning. Det går inte att komma runt att ett lån kostar pengar, men väljer man på rätt sätt så finns det pengar att spara.

fritidshus

Låna till fritidshus

Drömmen om en sommarstuga kan bli sann då man kan låna till fritidshus och det här lånet erbjuds av de flesta banker och kallas helt enkelt för fritidshuslån. Man kan räkna med att få låna upp till 85 % av värdet på fritidshuset. Men sedan så kan man också få hjälp med lån till handpenningen om man behöver det. I det fall att man tänker sälja en annan bostad som man har ett lån på för att på så vis få råd med den nya sommarstugan så kan man också be om ett så kallat överbryggningslån så att det hela går så smidigt som möjligt. Det kan också vara av intresse att se på andra tjänster som en bank eller annan långivare kan ge som till exempel en försäkring för lånet.

Hur stor ränta blir det?

Hur stor räntan blir beror förstås på hur stort lånet är. När man lånar från kreditgivare som ger snabblån så får man räkna med att räntan blir högre. Det är nämligen så att det kostar mer att låna pengar snabbt, detta även om det rör sig om en lite större summa. Idag så finns det blancolån som fungerar som sms lån och som gör det möjligt att låna pengar direkt utan att träffa en handläggare eller bankman. Det är smidigt med snabblån men man ska betänka att den här typen av kredit kan bli kostsam. Om det är så att man är ute efter lån utan UC eller lån med betalningsanmärkning så ska man noga fundera på om man verkligen har den ekonomi som krävs för att kunna betala tillbaka i tid. Viktigare än att man snabbt kan få lånet så att man kan köpa fritidshuset är förstås att man klarar av det och inte åker på straffavgifter för försenad inbetalning.

Flytta ett fritidshuslån

Om du redan har ett fritidshuslån och vill flytta på detta så kan det vara tillfälle till bättre villkor. Ta reda på vad andra banker och kreditgivare kan ge dig om du flyttar fritidslånet och eventuellt andra lån till dem. Kanske kan det också vara aktuellt med att slå ihop flera lån till ett samlingslån då du vill låna till fritidshus. Det här är en tjänst som vissa kreditgivare kan ge och som kan leda till att man sparar pengar på att minska både på ränta och på avgifter.