Sälja bolag istället för att låna pengar till ett nytt

Oavsett om du just nu driver en verksamhet som inte alls känns så intressant eller om du har ett vilande bolag så kan du sälja bolag istället för att ta ett lån. Det är inte alltid så enkelt att låna till företag och dessutom kan det bli mycket dyrt. Då är det smart att se på möjligheten att sälja aktiebolag för att få loss pengarna till den nya drömmen.

Våga sälja bolag för att byta kurs

Om du har jobbat många år med din verksamhet och inte längre känner samma intresse och driv som i starten kanske du drömmer om att sadla om. Entreprenörer är vana vid att fungera på detta vis. För dem är det en självklarhet att få en verksamhet att snurra på för att sedan sälja och ge sig på nästa projekt.

Om du känner att du skulle vilja göra något nytt kan du sälja bolag för att finansiera ditt nya projekt. Istället för att ta ett lån så investerar du det du har byggt upp i den nya drömmen. Det är klart att det finns risker med detta men kanske är det värt att ta dessa risker för att få syssla med det som du brinner för.

sälja bolag (2)

Sälja vilande bolag är också möjligt

Har du ett vilande bolag med ett aktiekapital som skulle bli en stor hjälp kan det också vara möjligt att sälja bolag för att genomföra snabbavveckling. Då får du genast ut pengarna ur bolaget och därmed behöver du inte fundera på lån då du behöver pengarna för investeringen snabbt.

Det är klart att det inte blir samma summor som om du säljer ett bolag för vidare drift. Det går inte att jämföra. Det här kan vara en möjlighet då du inte behöver mer än den summa du får loss när du avvecklar ett bolag.