Sälja företag eller ta lån för att investera

Det behöver inte vara så att man är i konkursläge för att man ska fundera på att sälja företag istället för att driva det vidare mot en oviss framtid. Om man märker att det inte går att vända en negativ trend så är det kanske bättre att rädda det som räddas kan hellre än att ta ett lån för att investera mer. Men det kan ju också vara så att lite mer pengar kan göra att man får snurr på försäljningen och till sist verkligen lyckas. Så vad ska man välja? Det behöver man ofta hjälp med att besluta om…

Sälja företag eller ta lån för att investera

Att sälja ett företag som man hade så stora förhoppningar om kan kännas tungt. Men samtidigt så måste man inse att det inte kommer att ordna sig av sig självt. Om man i god tid säljer av för att till exempel avveckla det så behöver man inte dras med en misslyckad verksamhet och konkurs för all framtid. Det här är ju något som kan göra det lättare att börja om. Detta särskilt då man har visat prov på sunt förnuft och inte skapat problem för andra för att man själv inte lyckades få verksamheten att gå runt.

säljabolag

Men om man kan se att det faktiskt skulle gå att vända trenden med en investering så kanske ett lån är relevant. Det här beror en hel del på hur pass belånad man redan är. Om det inte finns några lån så kan en god plan för att börja sälja mer vara väl värd att gå på. Då kan man vända sig till en bank för att få ett företagslån. Det gäller dock att man inte tar lån som man inte kan betala tillbaka så beslutet ska fattas baserat på god kunskap om vad man gör.

Vända sig till investerare

Man kan ju även tala med möjliga investerare som är intresserade av att vara med och utveckla ens verksamhet. De kan gå in med pengarna som man behöver för att jobba med bättre marknadsföring och försäljning. Det man ska komma ihåg är att ett lån ger mer frihet vad gäller beslut. Då någon går in och investerar så får de en hel del att säga till om. Det får man verkligen inte glömma bort.

Om det är så att man känner att man vill sadla om och göra något annat så kan det trots allt vara klokare att sälja företag kanske till en bolagsservice som kommer att snabbavveckla. Det här gör att man snabbt får fria händer och kanske även kapital till att börja med något nytt som man kan lyckas bättre med.