Undvik Kronofogden vid avveckling av bolag

Då man kommer till insikten om att det inte kommer att gå att fortsätta verksamheten så kan det kännas hopplöst. Banken som sade ja till att låna till nystartat företag har inga lösningar och samtidigt så kommer hotet om Kronofogden allt närmre. Finns det något att göra i den här situationen? Svaret är ja. Trots att det ser riktigt illa ut så kanske man i slutänden inte ens behöver avveckla företaget.

Hjälp med avveckling av bolag

Idag så finns det företag som sysslar med rådgivning och hjälp med avveckling av företag. När man ser närmre på avvecklingstjänster som CBS.se så inser man att de har den kunskap som krävs för att kunna fatta rätt beslut. När det är så att en likvidation är oundvikligt så kan man i varje fall se till att avvecklingen sker på bästa möjliga sätt med minsta möjliga förlust.

omdetgåråtskogen

Men i och med att företag som CBS har så pass god kunskap om finansiering och utveckling av företag så kan det ju vara så att man istället gör upp en plan för att rädda verksamheten. Det här hade man aldrig själv kunnat komma fram till och då är det såklart väl värt att ta kontakt med proffsen.

Agera i tid

Det sista man ska göra då man inser att verksamheten inte fungerar som den ska är att sticka huvudet i sanden och tänka att det nog blir bättre om några veckor. Ju snabbare man agerar och tar hjälp, desto större är chansen att man kan rädda företaget. Även om det är så att man måste avveckla så kommer en god plan att göra att man slipper Kronofogden vilket givetvis är en stor fördel.

Man kan kontakta likvidationstjänsten för att se om man kanske borde avveckla i ett stadie då man märker att det stadigt dalar. De som har stor erfarenhet av att bygga verksamheter kan vara med och analysera för att komma fram till om verksamheten verkligen inte kommer att kunna repa sig eller om man kan gå in med räddande metoder.