Bolån med betalningsanmärkning

Det finns situationer i livet som kan resultera i betalningsanmärkningar. Det kan vara en separation eller en depression men också en bortglömd räkning under en längre utlandsresa. Oavsett anledning så påverkar betalningsanmärkningarna ekonomin och vill man låna pengar med en betalningsanmärkning finns det en del man bör ha på plats innan man går till banken.

Om man har dragit på sig en betalningsanmärkning kan det kännas hopplöst att få ett bolån. Och visst är det svårare men långt ifrån en omöjlighet. På creddit.se/bolan.html hittar du kreditgivare som låter dig låna trots att du har en betalningsanmärkning.

Det första man bör man se över är att ekonomin är stabil och trygg i övrigt. Kan man visa banken att det var en engångshändelse att få betalningsanmärkningen har man större chans att bli beviljad ett lån. Är man dessutom två personer som ska låna där ena personen inte har det så ger även det en ökad trygghet. En stabil inkomst är en av de absolut viktigaste delarna att ha på plats innan man går till banken och ansöker om lånet.

En annan viktigt sak är att visa upp ett stabilt och bra sparande. Kan man spara ihop till kontantinsatsen på egen hand så bevisar det att man är ansvarsfull och har en stabil ekonomi.

Slutligen så gäller det att ha tålamod och jämföra olika banker för att på så sätt få ett bättre förhandlingsläge. Vet man med sig att man har fått lånelöfte från flera banker så kan man förhandla om lånet med ett annat självförtroende. Och även om kreditgivare som Bluestep och Freedomfinance lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar så tar de oftast en högre ränta så se därför till att vara kritisk för att inte ta ett dyrare lån än nödvändigt.

Precis som vid ett vanligt bolån kan det underlätta om man kan få någon närstående att bli borgensman vilket innebär att de tar över lånet om man inte man betala tillbaka det. Det ger ännu bättre förhandlingsläge.

Men trots alla råd så är det absolut bästa att vänta ut anmärkningen för att på så sätt få bättre lånevillkor.