Få läkarintyg för alkohol och droger innan du tar billån!

Om du har hamnat i situationen där Transportstyrelsen kräver läkarintyg för alkohol och droger för att du ska få köra med alkolås är det inte dags för att billån. Du bör först ta hand om din körkortssituation för att säkra dig om att du verkligen kommer att kunna köra bil framöver.

Hur får du läkarintyg för alkohol och droger?

För att få läkarintyg för alkohol och droger måste du vända dig till en klinik som kan genomföra de undersökningar som krävs. Du bör boka en tid och sedan ta med dig de instruktioner du har fått från Transportstyrelsen.

Oroa dig inte för om du inte riktigt förstår vad som krävs. Det kommer kliniken som hjälper dig med läkarintyg för att kunna köra med alkolås att göra. De kan ta en titt på dina papper för att sedan förklara för dig hur många tester du behöver och på vilket vis.

När mötet är klart kommer kliniken att hjälpa dig att ansöka om tillstånd för att få köra bil med alkolås. Därefter kan du följa den plan som ni har lagt upp tillsammans. Förhoppningsvis betyder detta att du inom en snar framtid kan köra bil som vanligt igen.

Vänta med ditt billån

Om du blir av med körkortet i samma veva som du tänkt ta billån och köpa en ny bil kan det vara klokt att vänta lite. Det är inte så att du inte får köpa bil eller ta lån för att du nu måste ha läkarintyg för alkohol och droger. Men det kan ju bli lite komplicerat att flytta på alkolåset.

Få tillbaka ditt körkort först och se sedan på billån och möjliga bilar för att fira att du äntligen har klarat dig igenom din testperiod och återigen kan köra utan ett alkolås på bilen!

 

läkarintyg alkohol och droger