Då man inte kan betala tillbaka lån

Att ha för många krediter är inte ovanligt och alls inget som man behöver skämmas över. Då det är så lätt att handla saker på kredit och att ta mindre snabblån så blir det lätt så att man tappar kontrollen och till sist står med större utgifter än inkomster. Vad ska man då göra när man inte kan betala tillbaka lån? Ta ett nytt lån? Det här låter kanske inte så vettigt men faktum är att det kan vara en lösning då det görs på rätt sätt.

Problematiken med många lån

Även om man har ett fast jobb och upplever att man har god kontroll över sin ekonomi så kan många krediter och mindre lån leda till att man hamnar i en lånfälla där man riskerar att åka på en betalningsanmärkning för att man inte betalar i tid. Har det hela gått för långt så är det kanske inte så enkelt att man kan lösa lånet innan skulden skickas vidare till Kronofogden efter vilket man får leva i flera års tid med en anmärkning som gör att man ratas som en ekonomiskt problematisk person.

Lösa lån med lån

Det finns något som kallas för ett samlingslån och som kan bli lösningen för den som har åkt på problem med lån som samlas på hög. Fördelen med att samla alla krediter som man har i ett lån är att man på så vis reducerar avgifterna som kommer med de olika lånen. Det här gör att man får en mindre samlad kostnad per månad och det kan vara lösningen för att sluta gå på minus. Nu är det förstås viktigt att förstå att inte alla kan få lån för att lösa lån. Det här får man bara om man har en ordnad ekonomi och kan bevisa att man kommer att klara av det samlade lånet.

betalalån

När man inte kan få samlingslån så måste man se på andra möjligheter för att bli av med de olika utgifterna. Man kan till exempel:

  • Se om man kan sälja något
  • Eventuellt få lån utan ränta från familj och vänner
  • Be om löneförhöjning
  • Se om man kan förlänga ett lån för mindre lånebörda per månad