Fler lån eller en snabbavveckling

Det är möjligt att ta snabblån utan att det ens märks vid en kreditupplysning. Även om det har blivit svårare att ta företagslån så kan mindre företag hamna i en knivig sits med hjälp av de dyra lånen som är så enkla att ta. Om verksamheten inte går framåt som den borde så kanske en snabbavveckling blir en bättre plan. Det här är en likvidation som en bolagsservice kan utföra.

Vad är en snabbavveckling?

En snabbavveckling är en form av likvidation som du inte själv behöver genomföra. Då du vill lägga ner bolag så kan du sälja det till en bolagsservice som kommer att avveckla. Det här betyder att du redan vid försäljningen får ut pengarna för bolaget. Om du inte är i konkursläge så kan detta bli ett bra alternativ.

snabbavecklingitid

Istället för att ta nya lån för att försöka få det hela att gå runt så kan du alltså backa ut innan det är försent. Om du genomför en snabbavveckling i tid så kan det rädda dig från en massa bekymmer. Dessutom så kan en laglig och värdig avveckling rädda ditt namn så att du fortsatt kan jobba vidare med nya projekt.

Låna pengar för att fortsätta

Om du tänker dig att ett lån ändå kan bli en bra lösning så är det viktigt att du vet vad du ska göra med pengarna. Att låna och sedan göra fel saker är verkligen inte bra. Då kommer du bara att stå med en ännu större skuld. Banken ger inte lån hur som helst men de kan ju inte syna ditt företag i sömmarna på samma sätt som du kan.

Om du ska ta ett företagslån så ska du se till att du har en plan för hur pengarna ska användas. Det här är en satsning så det är inte så dumt om du tar hjälp av en person som vet hur man vänder en verksamhet som det inte går så bra för. Det kan till och med vara värt att betala för detta.

Snabbavveckling eller lån bör inte vara en fråga

Saken är den att frågan om snabbavveckling eller lån inte bör vara en fråga då du redan driver en verksamhet. Om du har jobbat på rätt sätt från start så ska du inte behöva komma i den sitsen att det inte går att gå vidare utan stora lån eller likvidation. Men det är klart. Om du har begått ett misstag så går det kanske att rätta till med ett lån.

Se eventuellt på möjligheten att någon går in och investerar pengar i bolaget. Om planen för att vända utvecklingen är korrekt så bör det också finnas folk som är intresserade av att vara med. Det kan vara bättre än att ta mer lån på företaget och så slipper du ju likvidation.