Viktiga frågor då du ska sälja företag

Det går alldeles utmärkt att sälja ett företag för att likvidera det. När en bolagsservice köper ab för snabbavveckling så kommer de inte att driva det vidare eller sälja det till någon annan som kommer att göra det. När du funderar på att sälja bolaget för att avveckla så finns det några viktiga frågor som du ska ställa dig. Här är några av de främsta.

Hur planerar du för att sälja företag?

Förberedelse är ett nyckelord för alla som ska sälja företag. Det finns en hel del saker som du måste göra för att komma förberedd till en bolagsservice som kan köpa ditt bolag. Det är till exempel så att du måste bli av med alla skulder. Det här kan ta tid. Med en plan för hur du ska betala tillbaka skulder och hitta alla som du eventuellt måste betala till så blir det enklare.

salgaforetag

Dessutom så måste du ha en plan för hur du ser över tillgångar. Det kan ta tid att få fram papper som visar vad som ingår i verksamheten och som bevisar vad den är värd. Planerar du på rätt sätt så kan du maxa värdet på ditt företag och dessutom sälja det snabbare.

Hur ska du betala av företagets skulder snabbare?

Ju mer skuld du kan bli av med snabbare, desto bättre. Det går inte att sälja företag med skulder för att få det avvecklat. Om du vill bli klar med verksamheten snabbare så måste du alltså se på sätt som kan få skulder betalade på kortare tid. Det här är inte som då du säljer bolaget till en person som ska driva det vidare och då kan dra av skulderna på summan du får för företaget.

Har du koll på alla papper?

Kontakta en bolagsservice och ta reda på vilka papper och vilken dokumentation som kommer att krävas. Ta nu reda på att du har all information som krävs. Om du inte har det så måste du ta reda på var du kan hitta bitar som fattas.

Hur lång tid kommer det att ta?

Snabbavveckling låter underbart och kan också vara det. Om du har förberett dig på rätt sätt så kan det hela vara klart på några dagars tid. Det här beror lite på när du kontaktar bolagsservicen för att avveckla och hur pass väl förberedd du är.

Det finns tider på året då de bästa finansbolagen har fullt upp. Då kan det bli lite kö. Om de måste komma tillbaka till dig för dokument som fattas så kan det bli ytterligare försenat. Det är viktigt att du har en reell uppfattning av hur lång tid det kommer att ta att sälja företag. Dessutom så bör du vara medveten om hur pass involverad du kommer att vara i processen. På så vis så är det lättare för dig att planera andra projekt under tiden då du säljer bolaget.