Ta lån istället för att avsluta bolag

När verksamheten inte fungerar som tänkt så kostar det pengar. Kanske går du just nu så mycket back att du har bestämt dig för att avveckla bolaget innan det blir tal om konkurs. Men det skulle ju kunna vara så att du med ett bra företagslån kan vända skutan och få vind i seglen. Det här är inte ett beslut som man fattar över en natt. Inte ens då banken ger dig tummen upp och säger att de mycket väl kan tänka sig att skjuta till mer pengar till ditt bolag.

Avsluta bolag snabbt och lätt

För att avsluta bolag snabbt och lätt så måste du först och främst ha ordning på dina papper. Det går inte att sälja företaget till en bolagsservice hur som helst. De vill se redovisning som gör att de kan betala dig korrekt för företaget. Dessutom så är det ju så att det krävs ett visst underlag för att ta hand om likvideringen med Bolagsverket.

hypotekslan

Om du vill att avslutet ska gå snabbt så är snabbavveckling ett fint alternativ. Detta särskilt då du låter ett erfaret och pålitligt bolag ta hand om det hela. De kommer då att köpa företaget från dig för att avveckla det i egen regi. Så snart som försäljningen är klar så är du fri att gå vidare. Du behöver inte vänta på kommunikation med Bolagsverket eller oroa dig för annat som till exempel skatt som ska betalas in under tiden då företaget avvecklas.

Ett lån kan bli vägen till framgång

Visst är det så att ett lån kan lösa problematiken som du upplever just nu. Kanske är allt som krävs mer pengar att investera i marknadsföring för att få in fler uppdrag. Eller så kan företaget dra nytta av en ny industrimaskin som gör det möjligt att jobba snabbare och effektivare. Det är aldrig enkelt att säga att ett företagslån alltid leder till fördelar. Det här beror helt på vad du gör med pengarna.

För att fatta rätt beslut om lån eller att avsluta bolag så bör du alltså noga gå igenom möjligheterna med lånet. Pengarna som kommer in med det måste ju investeras på ett sätt som gör att verksamheten kan börja gå på plus och det mycket snabbt. Om detta inte sker så kan det vara klokare att avveckla i god tid innan du drar på dig ännu större utgifter som blir mycket svåra att betala tillbaka.

Rådgivning kan du få från olika håll. Men det är klart att det finns en fördel med att diskutera lån eller likvidation med en person som har lång erfarenhet av detta och som kan förstå behoven och möjligheterna i ditt företag.