Låna till bostadsrätt

För många så är bostadslånet det största lån som tas i livet. Det här kan också anses vara det viktigaste lånet då bostaden blir till en investering. De pengar som man lägger på ränta och avbetalningar gör ju att man sakta men säkert äger mer av bostaden. Beroende på var man har köpt så kan det sedan bli så att man säljer för mer och därmed tjänar på denna investering. Det här beror förstås också på hur bostadsmarknaden ser ut, och på hur länge man bor i bostadsrätten.

Dags att låna till bostadsrätt

Ett bostadslån tar man traditionellt sett från någon av de stora bankerna, men om man behöver mer pengar till insatsen så kan man dra nytta av snabblån. Det kan ju vara så att man rent praktiskt faktiskt har råd med mer än ett topplån men att banken på grund av rigorösa regler inte vill gå med på detta. Då kan man ta ett sms lån som innebär att man kan låna pengar direkt men att man måste betala tillbaka snabbt. Med insatsen så kan man sedan ta det vanliga lånet från banken. Det här gör man förstås bara då man vet att man klarar av att låna pengar snabbt och att betala tillbaka med högre ränta.

lånatillbostadsrätt

Rörlig eller fast ränta

Idag så är det många som diskuterar det där med att binda räntan eller låta den vara rörlig. Då räntan är mycket låg så kan man förstås tycka att det är bästa att binda då läget plötsligt kan komma att förändras. Det här är något som man måste diskutera med en kunnig person som både har god ekonomisk överblick och som även har insikt i ens egen ekonomi. Sedan så kan det ju vara bra att se till att bostadsrättslånet har villkor som gör det möjligt att ändra till rörlig eller fast ränta då man vill det.

Viktigt att tänka på

Man ska tänka på att man kan låna till bostadsrätt med olika villkor. Det finns en massa saker att beakta som till exempel situationen då man vill betala tillbaka en större summa av lånet för att på så vis få mindre avbetalningar och lägre ränta. Det här kan kosta extra pengar om man inte har avtalat om att man får betala av på lånet i förtid utan extra kostnad. Det gäller alltså att man läser det finstilta och är väl medveten om vad som gäller.
Generellt sett så bör man vara försiktig med att låna till bostadsrätt och inte bygga på förhoppningar om att man kommer att få en bättre ekonomi framöver. Om man har betalningsanmärkningar så kanske man kan få ett lån med betalningsanmärkning för en mindre summa som ett snabblån, men knappast för ett större bostadslån. Istället för att leta efter lån utan UC så bör man se över sin ekonomi och komma fram till vad man kan göra för att få en bättre situation där man blir kreditvärdig och får låna till bostadsrätt.