Sälja bolag för att klara lånet

Ett nytt lån kommer inte att lösa de nuvarande ekonomiska problemen. Om du har kommit till den slutsatsen så är det kanske dags att sälja bolag för att klara av lånen som redan finns. Hellre än att låta det hela krascha så kan det gå att rädda företagsnamnets rykte. Att lägga ner är inte gratis, men med en bra plan så kan det vara detta som ger möjligheter i framtiden.

Det gäller att sälja bolag i tid

Hur ska du veta om du bör sälja bolag eller ta ett nytt lån för att fortsätta försöka? Det här är inte alltid helt enkelt att ta ställning till. Det bästa är om du från start får professionell rådgivning. Med kloka ekonomiska råd så är du väl medveten om hur det går både då du driver bolaget och då du vill lägga ner det.

saljabolag

Bara för att det är lite trögt i starten så behöver det inte betyda att du ska avveckla företaget. Men det gäller förstås att du tar steg i rätt riktning. Om det här ser omöjligt ut så är det bättre att sälja ab på tidigt stadium då det fortfarande går att rädda både namn och rykte.

Sälja ab för att avveckla

Om verksamheten inte ska drivas vidare så kan en snabbavveckling vara en bra lösning. Den betyder att du lämnar över själva likvidationen till ett finansbolag som är proffs på detta. Du väljer då att sälja företaget för att sedan lämna det bakom dig.

Fördelarna med detta är många:

  • Du kan genast betala av lån eftersom bolaget som köper ger dig hela summan på en gång
  • Du kan gå vidare med annat då den tidigare verksamheten inte kräver din uppmärksamhet
  • Du kan lita på att det hela kommer att gå rätt till med en erfaren bolagsservice
  • Du slipper oroa dig för att höra av Bolagsverket om något år omkring obetalda skatter

Avveckling är egentligen inte särskilt komplicerad. Men den kräver en massa tid. Om du känner att det får vara bra nu med företaget som inte gick som tänkt så är snabbavvecklingen ett mycket bra val.

Lån som försenas blir dyra

Ett lån som inte betalas tillbaka i tid kan bli mycket dyrt. Du kanske kan skjuta på inbetalningsdatum men det kommer förstås att leda till större kostnader. Räntan fortsätter att ticka upp summan och så får du antagligen avgifter som gör att det blir ännu dyrare.

Med tanke på detta så kan det verkligen vara klokt att sälja bolag så snart som möjligt. På så vis så kan du lösa lånen och slippa högre kostnader för dem. Du blir också fri att börja om på nytt. Utan problem med Kronofogden så är du fri att försöka igen. Det är en merit att att du tar ansvar då det inte går som tänkt.