Utan lån så blir det ofta likvidation

Numera så är det inte så ovanligt att bolag likvideras kort efter att de har registrerats. Det här kan ha många skäl. Men det händer ibland att likvidation sker för att man inte lyckas få lån till företaget. Om man inte har planerat på rätt sätt så kan det bli så att det inte går att utveckla och nå rätt nivå av produktivitet utan investeringar. Dessa investeringar kräver pengar, och då banken säger nej så kan det helt enkelt bli så att man får lägga ner och likvidera. Utan kapital och utan möjlighet att skala ner för att anpassa kostnader till de inkomster man har så kan likvidationen som är frivillig bli det enda möjliga. Detta såvida man inte vill vänta på en konkurs som beordras av tingsrätten.

Undvik likvidation på tidigt stadie

Man kan undvika likvidation på tidigt stadie. Många gånger så är det helt enkelt en riktigt vettig affärsplan som fattas då man väl drar igång ett bolag. Om man bygger på att det ska gå att ta lån om saker och ting inte fungerar som tänkt så är det ett misstag. Många företag mår bra av att växa långsamt. Kan man börja utan större investeringar så är det att föredra och något som kan leda till att man aldrig kommer till situationen då det är konkursvarning på gång.

foretag

Med bra rådgivning från start så kan man klara av att dra igång ett nytt företag utan lån och utan att riskera en tidig likvidation. Kanske betyder det mer jobb och att man måste sköta ett vanligt jobb vid sidan om företaget. Men det kan det vara väl värt i längden då bolaget man driver sakta men säkert börjar gå på plus.

En frivillig likvidation

En frivillig likvidation beslutar man om på bolagsstämman. Denna likvidation genomförs i enlighet med ett protokoll som Bolagsverket har. Det här kan ta tid men är ändå att föredra framför tvångslikvidering som beordras av Bolagsverket eller tingsrätten. Om man ska likvidera av egen kraft så är det viktigt att följa de regler som finns för detta.

Hjälp med avveckling av bolagsservice

Känns det svårt att sköta likvidation själv så finns det hjälp att tillgå. Man kan till exempel sälja företaget till en bolagsservice som sedan kan sköta avvecklingen. Då kan man vara säker på att det här görs på ett lagligt sätt. Själv får man ut pengarna vid försäljningen och man behöver inte arbeta med att fylla i papper och svara på frågor från Bolagsverket. Det gör att man får tid över till annat och att det verkligen går att lägga verksamheten som inte riktigt fungerade bakom sig.