Låna till tomt

Då man kanske redan har ett boende som man har lån på så är det inte helt självklart att man kommer att få låna till tomt med ett nytt privatlån från banken. Saker som kommer att styra om man får kredit för tomten är hur ens ekonomi ser ut men också det förhållande som man har till sin bank. I vissa fall så kan det löna sig att utnyttja ett snabblån där man får lånet snabbt, och utan en massa onödiga frågor. Kreditgivare som ger sms lån är bara intresserade av att ta reda på om man är kreditvärdig eller inte och de gör en bedömning som skiljer sig en aning från den som man får från traditionella banker. Man kan till exempel få lån med betalningsanmärkning från kreditgivare som ser på helheten och bedömer att man har en god och stabil ekonomi.

Låna till tomt

Då man finner rätt tomt men inte är redo att sälja det boende som man har för att kunna köpa tomten och börja bygga så behöver man få låna till tomt på ett smidigt sätt. En del väljer att lägga på det bostadslån som redan finns för att på så vis få pengar till tomten. Man bör se på lite olika lösningar för att komma fram till den som kommer att kosta minst. Om det är så att den egna banken säger nej till fler lån och man inte vill sälja innan tomten är säkrad så kan det löna sig att kontakta kreditgivare som gör det möjligt att låna pengar direkt. Man ska dock tänka på att ett blancolån vanligtvis kommer med hög ränta varpå det kanske blir svårare att spara pengar för att till sist kunna börja bygga på tomten.

lånatilltomt

Flera lån samtidigt

Har man flera lån samtidigt så finns det även lösningar på detta. Idag så finns det kreditgivare som specialiserar sig på att slå ihop lån. De tar helt enkelt över de lån som man har för att ge bättre villkor. Det här kan kanske vara värt att se på om det är så att man inte har ett så stort bolån och vill låna till tomt. Man ska komma ihåg att varje lån kostar en bra slant i ränta i avgifter. Om man kan samla lånen och enbart betala en räkning per månad så kan det leda till att man spar pengar.

Viktigt med en bra kreditgivare

Trots att det kan verka lockande med lån utan UC och lån med betalningsanmärkning då man får nej från den egna banken så ska man betänka vilka risker man tar med snabblånen. Det här är lån som kostar mer och som kan komma med villkor som inte är så fördelaktiga. Genom att noga undersöka kreditgivaren innan man ansöker om den här typen av lån för att köpa tomt så kan man se till att man får ett bra lån som man kommer att ha råd med.